Dirigent Sebastiaan Philippa

Ik ben Sebastiaan Philippa, op moment van schrijven (2023) 45 jaar oud en woon met vrouw en twee kinderen (16 en 12) in ‘s-Gravenzande. 

Mijn roots liggen in Monster waar mijn opa organist was in de H. Machutuskerk in de Choorstraat. Als jongetje van zes jaar was ik al bezig met orgel, piano en koorzang. Van mijn opa heb ik mijn eerste lessen gekregen op het orgel en piano. Hij nam mij ook mee naar kerkdiensten. In de H. Machutuskerk is op het orgelbalkon ook ruimte voor een koor en vanachter de toetsen dirigeerde mijn opa het koor. 

Als kleine jongen ben ik zo opgegroeid met en in de muziek. Geleidelijk aan mocht ik zelf het koor gaan begeleiden en ook wel andere organisten in de regio vervangen. 

Later heb ik les gekregen van verschillende leraren van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het overlijden van mijn opa ben ik in zijn voetsporen getreden als organist van het gemengd koor Laus Deo waarvan ik nog steeds dirigent/organist ben. Op 40 jarige leeftijd was ik heel trots op de Gregorius eremedaille in zilver die ik opgespeld kreeg omdat ik 25 jaar organist van het koor was. Verder heb ik als dirigent/organist het dameskoor Vivace opgericht, een dameskoor in Monster voor de rouw- en trouwplechtigheden.


Inmiddels ben ik dirigent van diverse koren op allerlei gebied:  “FlowerSound”, “FOcalicious”,  "FEM!",  “Theaterkoor 40Forever”, “Young@Heart”  en "Mannenkoor E.M.M."

Naast het koorwerk geef ik ook zanglessen aan allerlei zangers/ zangeressen en ook groepen. Al met al, een met muziek gevuld leven.